FØDEVARE UDVIKLING I SYDGRØNLAND

At skabe en madkultur i sydgrønland med fokus på vores egne produkter. At give retningslinjer og at uddanne fødevare producenter til at blive rustede til internationale standarter indenfor fødevareområdet. Skabe en stolthed om vores mad, hvor de kommer fra, hvem der producerer det og hvordan vi opnår den gode smag. Dette vil vi opnå ved hjælp af følgende projekter og platforme, Foodlab, Igasa Food festival, Mamartukuluut og Arctic food collective.

Alt bidrages til at brande Sydgrønland som en maddestination / landets spisekammer.

Læs mere om ISGs projekter inden for fødevareudvikling her.

Fødevare projekter


Igagit FoodLab

Ideen er at give plads og mulighed for at entreprenører, mad entusiaster og generelt mad interesserede kan arbejde i et godt professionelt fødevaregodkendt køkken. Køkkenet skal udover at have de fornødne redskaber også kunne bære workshops , pop-up events og andre lignende events. Det primære fokus med Foodlab vil være at skabe sydgrønlandske produkter til hjemmemarkedet, som på sigt kan blive til eksport.

Fødevare database

En fødevare database baseret eksisterende data f.eks. asimi. Ideen er at give folk en database med fokus på råvaren. Hvordan/hvor fanges/samles råvaren, hvordan smager den og hvordan kan den/bliver den brugt i madlavning. Egenskaber og smag er vigtig i fortællningen og vil løbende blive opdateret.

Fødevare Billedebank

Ideen er at lave en fotodatabase over Grønlandske råvarer med udganggspunkt i sydgrønland. Da vi i vores arbejde i Innovation South Greenland ser en større og større nødvendighed for at have gode billed materialer af grønlandske råvarer. Og samtidig ser den visuelle værdig i billeder som kan bruges af uddannelser, arbejdspladser og folk generelt vil vi lave en visuel råvare database. Fotodatabsen er en udvidelse af en omfattende kortlægning af sydgrønlandske fødevarer delvist finansieret af fondsmidler fra fonden NAPA.

Mamartukuluut branding

Det sydgrønlandske brand. Vi vil gerne have Mamartukuluut til at være sydgrønlands reggions mærke. Med mamartukuluut som stempel skal man ikke være i tvivl om hvor produktet stammer fra og at kvalititen er i top.

Igasa Food Festival

Igasa food festival er sydgrønlands årlige fødevare festival. 
Ideen med festivallen er at gøre Oktober til madens måned i Sydgrønland.
Vi ligger festivallen i oktober, da måneden er en sikker måned at rejse rundt i, der er massere af produkter fra sommerens høst, fårene er slagtet og og der er massere af ting der kan fanges samles og fiskes. 
Hele oktober vil vi skabe forskellige events og fødevarebaserede workshops i hele regionen. Festivalen er til for at give befolkningen i sydgrønland mulighed for at smage deres eget køkken, give inspiration og sanselige oplevelser. Festivalen vil også give mulighed for sparring og vidensdeling på tværs af regionen og arctis.

Arctic Food Collective

At skabe et netværk på tværs af de nordatlantiske regioner, som skaber styrke for det sydgrønalndske køkken. Netværket skal have udgangspunkt i sydgrønland og skal være et værktøj, som skal hjælpe med at fremme vores madkultur gennem sparring og vidensdeling på tværs af de arktiske egne.

VidensFestival

Festival for fødevarer interessanter Afholdes af DTU sisimiut, som en del af deres løbene vidensfestival i sisimiut. ISG skal holde oplæg om produktudvikling sammen med andre specialister inden for fødevareområdet. Festivallen vil være en god mulighed for at møde spændende mennesker med stor viden indenfor fødevareområdet.

Copyright - Innovation South Greenland A/S, Torvevej 37, B-163, 3920 Qaqortoq. Grønland